Nieuws

We zijn open!

Het is eindelijk zo ver!
Na een grote verbouwing hebben we afgelopen week onze sociëteit ‘Amnis’ officieel in gebruik mogen nemen! Tijdens deze Openingsweek hebben we meteen laten zien wat we allemaal kunnen: Maandag hebben we alle betrokken partijen uitgenodigd voor de officiële opening door de wethouder, dinsdag hebben we een GA (algemene verenigingsavond) gehouden, hebben we woensdag een Praise and Prayer gehad, en hebben we de week afgesloten met een openingsfeest.

Hoewel we nu open zijn, is het inrichten van de sociëteit natuurlijk een continu proces – in de loop der tijden komen er wandbekledingen, kasten, verenigingsobjecten en wat we ook maar kunnen bedenken om te laten zien hoe trots de vereniging is op het pand, en iedereen die daaraan meegeholpen heeft!

foto-amnis
De sociëteit is in gebruik genomen!

 

Tot ziens Bunker, op naar  de Dommelstraat!

Vorige week donderdag was het moment daar: we moesten definitief de bunker uit. We hebben daar een aantal prachtige jaren gehad en we zullen sommige dingen zeker gaan missen: het gemakkelijke contact met alle cultuurverenigingen, de relaxte sfeer en natuurlijk de bunkerbar. De muizen, de troep, de mufheid en de kleine verenigingsruimte gaan we, daarentegen, niet missen. We kijken ontzettend uit naar onze toekomst in de Dommelstraat.

Dat we nu onze spullen verhuisd hebben betekent helaas nog niet dat we onze activiteiten al in ons nieuwe pand kunnen houden. Daarvoor moet er nog wat geklust worden, moeten we de vergunningen nog rondkrijgen en moet er nog ingericht worden. Nog genoeg te doen dus, maar we zijn weer een stukje dichterbij!
Het leeggeruimde bunkerkantoor

 

Sociëteit Amnis

Sociëteit ‘Amnis’ staat voor een stromende rivier. Een paar kleine druppels komen samen en vormen langzaam een stroompje. Hoe meer druppels samenkomen hoe groter en zichtbaarder de stroom wordt. Het wordt een krachtige stroom en overal waar de rivier stroomt, ontspringt leven en zal er vis in overvloed zijn. Dit beeld staat voor een levendige vereniging die haar krachten bundelt om te groeien in het geloof, en het uit te dragen. Het pand vormt een vaste en zichtbare basis, en waar kan dat mooier dan aan de rivier de Dommel?

Verbouwing is bezig!

De verbouwing is ondertussen al een tijdje bezig, op dit moment gaan er 3 verschillende professionals als een wervelwind door het pand. De aannemer is al een paar weken bezig met allerlei muren, deuren en verstevigingen van het pand. De elektricien is druk bezig met de nieuwe aansluitingen die de studentenkamers met zich mee zullen brengen. Ook is er een loodgieter bezig die op alle kamers een wastafel installeert een nieuwe douche en wc heeft geplaatst en ons zal voorzien van warm water.

Op de foto’s zie je dat het plafond ook alweer een stuk hoger is dan bij de vorige update, een aantal Ichthianen hebben zich goed ingezet om het plafond dat erin zat eraf te halen om weer met een nieuw plafond te kunnen beginnen!

Verbouwing van start

De verbouwing is van start gegaan!!

Ons nieuwe pand aan de Dommelstraat is een geweldig pand waar we heel blij mee zijn. Er moet echter wel een hoop gebeuren voor we er in kunnen trekken. We zijn nu gestart met de eerste sloopwerkzaamheden en samen met de aannemer gaan we aan de slag met de verbouwing. Hieronder ziet u de ruimte die onze sociëteitsruimte zal worden. Genoeg te doen dus, maar wij hebben er zin in!